Cerpen: Hinakah Aku?

♠ Dihantar oleh Abdul Hafiz dalam
"Wei!! Pelacur!!"
"Apa pelacur-pelacur!!"
"Hoi!! Dasar pelacur. Aku tak nak tengok muka kau kat sini!!"
"Pandanglah sana kalau tak nak tengok!"
"Kurang aja juga kau ni ya!"
"Siapa yang kurang ajar?!" Aku atau kau?! Kau yang tengking aku tiba-tiba."
Razif yang digelar sebagai lelaki panas baran pergi ke arah Ayu dan terus menampar mukanya. Ayu yang menahan rasa sakit membalas dengan satu tumbukan yang kuat kearah batang hidung Razif. Dengan serta-merta, cecair merah keluar daripada hidung Razif. Razif tidak mampu melawan kerana terlalu perit untuk menahan rasa sakit. Ayu terus berlari meninggalkan Razif kerana takut Razif membalas perbuatannya tadi.
     Ayu yang berkerja dengan pendapatan yang tidak halal iaitu sebagai pelacur. Dia telah kehingan daranya ketika berumur 18 tahun setelah dia habis zaman persekolahan. Dia telah diperkosa oleh bapa dan abangnya sendiri. Sejak hari tu, Ayu telah hilang semangat untuk meneruskan hidup. Ayu hampir mati apabila terlalu tertekan dengan cara menggantung diri. Nasib Ayu sangat baik kerana kebetulan ibunya memasuki bilik Ayu. Ayu terus dihantar ke hospital kerana mengalami sedikit kecederaan di pergelangan tangannya.

Review bloglist+segmen:Jom up Follower beramai- ramai

♠ Dihantar oleh Abdul Hafiz dalam
Click Banner To Join

Hadiah Top Referral :
 -Top up RM10 x 1 pemenang
-Review blog 4 bulan
Hadiah Pemenang Kedua :
-Top up RM5
-Review blog selama 3 bulan
Hadiah pemenang tempat ketiga :
-Topup RM 3
-Review blog selama 2 bulan.


Tarikh Tutup : 25 disember 2012


Segmen: Ieka Nak Review Blog Oi ! v2!

♠ Dihantar oleh Abdul Hafiz dalam

Assalamualaikum,
Alahai, terasa nak join segmen lagi lah. Kali ni Segmen: Ieka Nak Review Blog Oi! yang kembali dengan versi kedua. Apa lagi. Jom lah sama join. Bukan susah pun. Klik kat banner atas tu. Lepas tu ikutlah apa yang dikehendaki. 

Alaaa, sikit juga follower ni(Minta simpati). Tapi apakan daya. Orang tak sudi nak follow. BTW, follower aku ada 77 je. Mai lah follow kalau sudi. Kalau tidak sudi xpe lah.

Hmmm, apa nak tulis ni ya.....

       ieka harus review blog saya kerana pada pendapat saya lah, itu terpulang kat ieka sendiri. Kalau ieka sudi nak review blog saya, dipersilakan. Tiada paksaan. Saya juga ingin tahu apa pendapat orang tentang blog saya ni. Kalau saya review sendiri, comfirmlah saya cakap dah okay. Tapi orang lain pula.... lain yang difikirkan. So sebab itulah ieka harus review blog saya.

So..... Apa pendapat korang? Jom lah join.

Calon-calon Pilihan Raya telah pun diketahui

♠ Dihantar oleh Abdul Hafiz dalam ,,
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...
PRU13 belum pun bermula namun kehangatannya sudah dirasai oleh segenap lapisan masyarakat termasuklah golongan muda. Golongan ini pun berusaha untuk mempromosi diri bagi meraih sokongan pengundi-pengundi di luar sana. Inilah calon-calon yang dijangka menggegar dan mendapat undian tertinggi untuk pilihan raya nanti.. Betul ke? Jom kita tengok macam mana mereka nie menarik pengundi-pengundi.


Pilihan Raya 2013.

Keajaiban Perperangan di Gaza

♠ Dihantar oleh Abdul Hafiz dalam ,

Al-Kisah yang telah diceritakan oleh al-fadhil Ustaz Abdullah Zaik Abdul Rahma, Pengerusi Ekskutif Aman Palestin dan juga meran
gkap Presiden Ikatan Muslimin Malaysia yang telah pergi ke Gaza pada 20-31 Januari yang lalu.Berikut adalah beberapa kisah benar dan pengalaman beliau di Gaza:

Peristiwa 1

Seorang Ketua Mujahid Gaza berkata pada Ustaz Zaik bahawa, ketika satu pertempuran, komander mujahidin menyuruh pejuang tidak menembak kereta kebal Yahudi yang memasuki kawasan mereka. Dengan berbekalkan baki 6 RPG, tiba-tiba senjata ini menembak ke arah kereta kebal tersebut dan
memusnahkan ia. Komander itu menjerit agar tidak menembak dan para pejuang berkata mereka tidak melakukannya. Mereka berkata tiba-tiba senjata mereka berfungsi dan menembak sasaran. Setelah habis adegan aneh itu, para pejuang mendapati baki 6 RPG itu masih tidak digunakan! Dan siapakah
yang menembak tentera laknatullah itu??? Allahu Akhbar!

Peristiwa 2

Temuramah bersama tentera Yahudi laknatullah oleh TV Israel yang cedera mengatakan bahawa mereka melihat pejuang Gaza kesemuanya berpakaian putih sedangakan uniform pejuang Hamas bewarna hijau! Siapakah yang berbaju putih itu???

Final Exam!! Dan Penghujung Semester 4!!

♠ Dihantar oleh Abdul Hafiz dalam ,
Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh,
Lama juga saya tidak update ni. Rasanya 4 bulan tak update. Maklumlah, assignment saya makin banyak. Sekarang ni pun assignment tak siap lagi. Deadline hantar assignment lama dah berlalu. Tapi tak hantar2 lagi. Macam mana lah nak jadi pelajar cemerlang macam ni. Namun semua itu tak ada masalah. Semua itu saya akan settle kan sebelum final exam ni.

Berbalik kepada final exam. Saya akan menduduki peperiksaan akhir tahun minggu depan. Namun satu apa pun saya tak study lagi. Kemalasan telah melanda diri. Aduh2. Ya Allah. Buangkan semua rasa malas saya ni. Ada lima subject yang perlu saya cover, iaitu Java Programming, Data Communication, Software Engineering, Mathematic and Artificial Intelligent. Pening sudah. Bagi subject Java and Mathematic, InsyaAllah, tak bagi masalah kepada saya. Sebab saya suka subject tu. Bagi subject2 lain tu. Entahlah boleh ke tidak. Habis exam ni, saya akan bercuti panjang. Habis sudah semester 4 dan juga untuk tahun ini. Tak sabar pula nak masuk semester baru. Doakan saya berjaya.

Kepada sesiapa yang nak final exam, amalkan doa ni. InsyaAllah dipermudahkan oleh Allah.
Doa untuk buang kemalasan. Dan jangan biarkan kemalasan melanda diri.