New Facebook Welcome Page Style

♠ Dihantar oleh Abdul Hafiz dalam ,
 
 

Dalam penuh kesibukan dalam menjalani peranan sebagai student dan juga bakal menghadapi final exam dalam minggu ini, hafiz sempat juga meluangkan masa untuk terus berblogging. Kali ini, hafiz ingin kongsikan facebook welcome page yang hafiz edit sendiri. Walaupun ia memakan masa yang agak lama, tapi hafiz sanggup luangkan masa untuk edit page facebook tu.:)

Yang pertama ini hafiz buat dalam bahasa Sarawak. So, kepada sesiapa yang tidak faham. Maafkan hafiz. :)....

Kita berkenalan hanya dalam laman muka book.

Suka-Suka Sahaja 2

♠ Dihantar oleh Abdul Hafiz dalam ,


 
 

Karya suka-suka sahaja kini kembali seperti yang dijanjikan dalam karya suka-suka sahaja yang lepas. Hari ini juga Desaria oooo Desaria ingin kongsikan gambar-gambar yang juga terhasil daripada contengan bebas. Ini lah hasilnya:


Neelofa Graduate dari Lim Kok Wing?

♠ Dihantar oleh Abdul Hafiz dalam

 
 
Kalau Anuar Zain dapat pengiktirafan dari  Oxford Center For Leadership (OXCEL), NEELOFA pun apa kurangnya.. dapat hadiah ijazah dari Universiti Lim Kok Wing..Betul kew??? Tapi majlis ijazah NEELOFA adalah di dalam filem AZURA.. yang mana ada adegan mereka semua terima sijil. Dengar cerita Neelofa sebenarnya tengah belajar di UiTM.. betul ke? p/s: Tak sure kenapa OXCEL suka sangat nak award artis Malaysia.. Mungkin ingin cari recognition di Malaysia. OXCEL sebenarnya tiada kaitan dengan Oxford University, tapi orang Malaysia proud sangat dapat anugerah dari sebuah unit yang mungkin sama tarafnya dengan Kolej Iswara atau Kolej kecil lain di Malaysia… Entahlah..
 


Lawak Matematik dan keunikannya

♠ Dihantar oleh Abdul Hafiz dalam ,,




 
 

Siapa paling tidak suka matematik? Dan mengapa korang tak suka matematik? Adakah matematik ini susah? Ataupun korang yagn tak belajar? Disini Desaria oooo Desaria akan sediakan jawapan matematik untuk korang yang ada masalah matematik.

Apa lah? Pacman?


Situ rupanya x?

wiwiiiittttttt.....

Kisah Benar :: Di Ganggu Hantu Kak Limah

♠ Dihantar oleh Abdul Hafiz dalam ,


 
 


 
Hantu Kak Limah Sebenar Muncul
MARANG, 25 Disember 2011 – Berambut panjang dan kadangkala menutup kepala dengan kain batik, rupanya persis watak hantu Kak Limah dalam filem komedi Hantu Kak Limah Balik Rumah yang mencetus fenomena dalam dunia perfileman negara.

Hantu Kak Limah benar-benar muncul di Marang. Itulah yang diperkatakan sebuah keluarga di Kampung Temiang, Pengkalan Berangan, apabila lima sekeluarga tertekan dan ketakutan akibat diganggu lembaga wanita tua berambut panjang itu sejak lebih seminggu lalu.

Wanita misteri itu dikatakan sering menjelma dan dilihat merayau-rayau sekitar kawasan rumah di situ. Malah, kelibat menyeramkan itu dapat dirakam secara kebetulan oleh salah seorang ahli keluarga terbabit.

Ketua keluarga, En.Mazlan Ali, 55, mendakwa, lembaga itu berpakaian batik lusuh dengan rambut mencecah paras pinggang, sering merayau sekitar rumah anaknya dari waktu malam hingga ke Subuh, sebelum menghilangkan diri.


Hantu Kak Limah Minta Tolong
Menurutnya, kesemua lima keluarga yang tinggal di kawasan itu adalah anaknya dan tinggal secara berasingan di rumah masing-masing kerana sudah berumah tangga.

Ada antara mereka juga pernah melihat kelibat seorang wanita berambut panjang berdiri berdekatan paip air dan sekitar rumah sebelum menghilangkan diri.

“Boleh dikatakan setiap hari pasti ada anak saya yang melihat kelibat wanita itu. Bukan itu saja, malah semalam, (kelmarin) saya sendiri terdengar lembaga itu menjerit meminta tolong,” katanya.

Dua bulan sebelum ini, katanya, kejadian menyeramkan itu tidak pernah dialami ahli keluarganya. Kemunculan lembaga wanita berambut panjang itu dikatakan bermula selepas dia membawa balik beberapa keping papan serta tiang rumah lama.
Menurutnya, kepingan papan dan tiang rumah itu diperoleh dari rumah pusaka ayahnya di Jerangau, Dungun, untuk dijadikan dinding rumah anaknya, Mohd Syawal, 22.


Diganggu Selepas Bawa Balik Papan
"Saya membawa pulang beberapa papan dan tiang itu ke rumah ini pada November lalu dan sejak itu gangguan lembaga misteri itu, bermula dan kami kerap diganggu dan kini kami sudah tidak tahan lagi dengan gangguan ini dan perlukan bantuan" kata En.Mazlan

Menguatkan lagi dakwaan itu, En.Mohd.Syawal turut menunjukkan imej lembaga misteri wanita tua seperti bertongkat yang dirakam secara tidak sengaja oleh ahli keluarganya beberapa hari lalu.

Bagaimanapun, dia sendiri belum pernah melihat kelibat wanita misteri itu, tetapi sering diganggu bunyi yang pelik dan menakutkan sehingga menyebabkan dua anaknya tidak dapat tidur serta asyik menangis.

"Bunyi seperti orang mencakar dinding kerap kedengaran di luar rumah pada sebelah malam, apabila saya turun tiada sesiapa di bawah. Kami buntu memikirkan cara untuk mengatasi gangguan ini" kata En.Mohd.Syawal.


Posisi Jerawat Petunjuk Kepada Kesihatan Seseorang

♠ Dihantar oleh Abdul Hafiz dalam


 

Oh..Tidak! Jerawat. Kebanyakan orang pernah naik jerawat di muka tidak kira besar atau kecil. Kalau tengok cermin mesti tidak sah kalau anda tidak belek-belek muka, nampak jerawat mulalah rasa sakit hati dan geram kan? Itu perkara biasa.

Ada setengah orang cakap jerawat ini menyusahkan dan memalukan bila sudah naik banyak-banyak di muka. Sampai ada yang sanggup tidak mahu keluar rumah bila muka berjerawat. Betul ke? Tapi jerawat tak boleh dibiarkan sebabkan kesannya sangat teruk.Tapi tahukah anda posisi jerawat boleh memberi petunjuk ataupun isyarat tentang kesihatan kita walaupun bukanlah secara menyeluruh? Menarik bukan? Jom teruskan membaca info dibawah.
Jerawat kat DAHI

Haba badan yang melampau serta peredaran darah yang tidak baik menjadi punca kepada naiknya jerawat kat dahi kita. Orang yang ada jerawat kat dahinya selalunya memiliki sifat panas baran.

Untuk menghindari, dinasihatkan supaya menjadikan amalan untuk tidur awal serta bangun awal. Selain itu pastikan dapat tidur yang cukup dan minum air banyak.

Madah Pujangga

♠ Dihantar oleh Abdul Hafiz dalam ,
Lelaki Jalang

Mandi di telaga di tei jalan, bersunting bunga tahi ayam.
    Orang lelaki yang sstia kepada perempuan jahat.

Ambil Kesempatan

Memperlapang kandan musang, mempersempit kandang ayam.
    Sengaja memberi peluang/kesempatan kepada orang yang berniat jahat.

Habis kuman disembelih hendak memberi makan gajah.
    Sengaja menyusahkan orang kecil kerana hendak menyenangkan hati orang besar-besar.

Darjat

Hilang kilat dalma kilau
    Kepandaian atau darjat kevesaran sudah tidakkelihatan lagi apabila bercampur dengan orang yangpanda-pandai atau besar-besar.

Subhanallah: Sila dail 24434?

♠ Dihantar oleh Abdul Hafiz dalam ,
Pernahkah anda membayangkan apabila berdoa, lalu muncul pertanyaan seperti ini:
    "Terima kasih. Anda telah menghubungi Baitullah. Sila tekan 1 untuk MEMINTA. Tekan 2 untuk BERSYUKUR. Tekan 3 untuk MENGELUH. Tekan untuk PERTANYAAN LAIN-LAINNYA. Mungkin juga anda akan mendenga ayat-ayat seperti ini. "Maaf. Ketika ini semua malaikat sedan membantu pelanggan lain. Diharap anda bersabar menunggu. Panggilan anda akan dilayan sebentar lagi!" Cuba anda bayagkan semasa sedang berduka dan ingin negadu kepada-Nya, anda mendaat respon begini:

    "Jika anda mahu berbicara, tekan 1 untuk bercakap dengan Malaikat Mikail. Tekan 2 untuk bercakap dengan malaikat yang lainnya. Tekan 3 jika mahu membuat pertanyaan tentang syurga dan neraka!" Atau mungkin juga anda akan mendengar bunyi begini:
   
    "Sistem kami menunjukkan anda telah memanggil lebih daripada sekali pada hari ini. Sila cuba lagi di kemudian hari!" Boleh jadi anda terdengar kata-kata seperti ini: "Pejabat kami ditutup pada hujung minggu. Sila hubungi semula pada hari berikutnya!" Jawapan-jawapan sebegini mungkin tidak asing dalam kehidupan seharian kita. Namn, adakah ia satu jawapan yang anda terima sewaktu mendail nombor-nombor Allah? Sudah tentu TIDAK. Allah amat mengasihi kita. Setiap masa kita boleh 'menelefon-Nya', tifak kira tempat dan waktu. Kita hanya perlu menghadap-Nya dan membuat aduan pada bila-bila masa dan Allah sentiasa mendengar aduan kita tanpa sebarang had.

Astaghfirullah: Gagal mengucap Tidak percaya Islam

♠ Dihantar oleh Abdul Hafiz dalam ,
Kisah yang ingin saya ceritakan ini adalah dari sebuah majalah dan bukanlah untuk mengaibkan sesiapa. Cuma, apa yang ingin saya sampaikan hanyalah untuk pedoman kita bersama.

Kejadian ini berlaku pada tahun 2010. Ini adalah kisah seorang Ustaz yang mendapat telefon daripada seorang wanita. Wanita ini meminta pertolongan Ustaz ini untuk ibunya yang sakit tenat yang berada di Hospital. Ustaz itu segera pergi ke Hospital tersebut dan wanita tersebut membawa Ustaz masuk kedalam bilik dimana ibunya terlantar diatas katil.Ustaz tersebut melihat ibu wanita tersebut dan kelihatan mata ibu wanita terssebut tak bersinar lagi dan layu seperti mahu tertutup rapat. Rambutnya kelihatan sedikit kusut. Tubuhnya juga kurus melidi. Mukanya sedikit cengkung hingga tulang-tulang mukanya timbul.

Pada awalnya, doktor memberitahu wanita tersebut bahawa ibunya hanya demam biasa dan tak ada penyakit lain. Tetapi seminggu ibunya wanita tersebut di Hospital tetap tak sembuh.

Ustaz tersebut perhatikan sahaja ibu wanita tersebut dan tanpa menyentuh ataupun berbuat apa-apa, Ustaz tersebut membaca sepotong ayat al-Quran. Tiba-tiba dada ibu wanita tersebut mula berombak-ombak kencang. Dadanya tutun naik. Ibu wanita tersebut juga mula bernafas tersekat-sekat seperti orang kelemasan sambil meronta-ronta. Ustaz memberitahu wanita tersebut bahawa ibunya berada di ambang sakaratulmaut. Perlahan-lahan ustaz tersebut bisikkan kalimah 'Laila ha  illAllah' ke telinga ibu wanita itu. Dengan tidak semena-mena, ibu wanita itu menggeletik-geletik di atas katil seperti cacing kepanasan. Ustaz tersebut terus mengajar kalimah syahadah kepada ibu wanita itu. Ibu wanita itu semakin kuat meronta-ronta. Ustaz itupun dengan nada yang kuat, dia ucapkan kalimah syahadah dengan lantang dan kuat. Ibu wanita tersebut terus meronta-ronta.

Lelaki Vs Perempuan

♠ Dihantar oleh Abdul Hafiz dalam
Kajian Menarik terbaru..

Lelaki:
1. Pandu ke bank, parking dan berjalan ke mesin ATM
2. Masukkan card
3. Tekan number PIN dan jumlah yang dikehendaki
4. Ambil duit, card dan receipt

Kelebihan perempuan menangis dan mengapa mereka menangis?

♠ Dihantar oleh Abdul Hafiz dalam ,
Daripada post yang sebelum ini, Desaria oooo Desaria telah berkongsi tentang Kelebihan lelaki menangis dan mengapa mereka menangis? Hari ini pula, Desaria oooo Desaria akan berkongsi tentang perempuan pulak.. Bagi adil sikit. Haha. :).. Desaria oooo Desaria membuat post ini disebabkan terkenang Ibu yang berada jauh dari sisiku. Yang selalu mengalirkan air mata untuk membesarkan anak-anaknya. Yang tidak tahu erti penat untuk membesarkan anak-anaknya. :'(

Ok. Kita teruskan. Sebenarnya mereka memang suka menangis. Semua orang tahu mereka selalu menangis walaupun perkara kecil yang berlaku. Perempuan juga suka sangat menangis tanpa alasan. Perempuan menangis bukan disebabkan mereka ini lemah ataupun menangis dengan suka-sula. Bagi mereka, menangis adalah terapi emosi yang paling mujarab untuk menghilangkan rasa tekanan. Adalah sebuah fakta yang menyatakan air mata sangat berguna untuk kesihatan. Air mata yang asli dapat membantu mengembalikan keseimbangan kimia tubuh.

Ruang dan Masa- Karya Kawanku

♠ Dihantar oleh Abdul Hafiz dalam
Seperti post yang sebelum ini, post yang ini juga adalah hasil karya kawan baik Desaria oooo Desaria. Post ini akan menceritakan tentang persahabatan. Persabahatan yang tak akan pupus dalam kehidupan seharian manusia. Tanpa sahabat, kita akan kesunyian. :)


Masa dan Ruang..

Hari itu, aku masih ingat,
Bertapa ianya masih jelas,
Seperti baru semalam ia berlaku,
Dalam diari hidupku..
Dentuman pilu mulai menghantui,
Air yang terlalu mahal harganya untuk ku biarkan terjatuh,
Kini seperti titis-titis hujan yang turun menyembah bumi,
Kau terkulai dalam esakkan,
Esakkan yang berasal daripada rasa kebahagiaan,
Yang terjalin erat dalam susun galur kata, iaitu:
                                                                            PERSAHABATAN..
Demi kata keramat itu,
Dimulai dengan saat pertemuan,
Pertemuan yang menuntut keberanian,
Untuk meruahkan kata-kata azimat pembuka bicara,
Yang menjadi dasar kepada hubungan kita kini..

Biarlah-Karya Kawanku

♠ Dihantar oleh Abdul Hafiz dalam
Hari ini, Desaria oooo Desaria akan berkongsi sesuatu yang terhasil daripada titik peluh kawan baik Desaria oooo Desaria sendiri. Desaria oooo Desaria telah meminta kebenaran daripada dia untuk menjadikan karya dia ini salah satu post untuk blog ini. Ini bukan copy and paste ataupun curi karya orang lain.. So...Hayatilah .. :)


Biarlah..

Bismillahirahmannirahim,
Aku mulakan lakaran ceritera hidupku dengan nama-Mu YA Allah,
Mudah-mudahan redha dan rahmat-Mu kuperolehi,
Demi melayari gelora kehidupan yang pasti menuntut keimanan, ketaqwaan dan kesabaran..
Ya Allah, Ya Rahman, Ya Rahim,
Bantulah aku demi berpaut diranting yang utuh,
Demi sayap yang terbang nun jauh,
Tetapi, kekal di landasan-Mu yang teguh,
Bukannya diperahu yang rapuh..
Demi-Mu Ya Allah,
Aku pasrah dan berteleku di tepian,
Mengenang nasib yang tidak siapa pun yang tahu,
Menanam daun-daun ketabahan dan akar-akar kekuatan,
Demi manjunjung baja kebahagiaan..

Lawak Facebook!!

♠ Dihantar oleh Abdul Hafiz dalam ,
Facebook? Semua orang dah tahu facebook kn? Tp korang tahu tak facebook dah ada sejak zaman dulu lagi. xpercaya? tengok nie. :)


*Facebook terawal dalam sejarah
 Setelah semua dinasaur pupus, tak ada sesiapa yang guna facebook lg sehinggalah seseorang membuat research tentang facebook nie. contoh orang yang guna facebook pada zaman dahulu.

*Inilah Sultan pertama guna facebook termasuklah rakyat2nya.  
                                                             

*Orang putih baru tahu tentang facebook dan mereka pun mencuba.
                            

Rainbow Color Link Hover Effect For Blogger

♠ Dihantar oleh Abdul Hafiz dalam
This is a cool effect for your blog, you can add
it to your blog easily.

1. Log in to your blogger account and Go to Design >> Edit HTML

3. Find this tag by using Ctrl+F   </head>

4. Paste  below code , before </head>tag

Add Floating Effect For Blogger Cursor

♠ Dihantar oleh Abdul Hafiz dalam

How To Add Floating Effect For Blogger Cursor
This is a cool trick for your blog. try it.

1. Log in to blogger and Go to Design >> Edit HTML

2. Put checked marked in Expand Widget Templates

3. Find this tag by using Ctrl+F </head>  tag

4. Paste  below code before </head>  tag

Add Cool Css Menu Bar For Blogger

♠ Dihantar oleh Abdul Hafiz dalam


How to make a blog page number navigation easily


Actually sometime hard to find working number navigation gadget for blogger.So this post will help you to add page number navigation easily. it will helpful to your visitors to keep watching your other post.so you can increase page-views. Its just  blogger widget . try it.


1.  Log in to blogger account > Go to Design >> Page Element


2. Click Add Gadget and select 'HTML/Javascript'


3. Paste below code.


Atuk N Cucunya Yang Nakal

♠ Dihantar oleh Abdul Hafiz dalam
Aku ada seorang cucu namanya Jendul , dia ni baru 4 thn ...tapi nakal mengalahkan atuknya. Bayangkan la suka sangat dia naik kat belakng tengkok aku yg dah nak mereput ni..silap ari boleh tanggal dibuatnya.

Satu sikap yang membuatkan aku bengang tahap maksima kat dia ni suka sangat kacau aku time aku makan. Apa yg aku nak makan itu laa yg dia nak...geram betul aku..aku belum sempat nak makan dia dah songlap bawak lari makanan aku tu.

Suatu hari....bini aku masak la bubur durian...aku memang dah lama mengidam tu...aku pon ambik la semangkuk dan cover line la takut cucu aku nampak kang dia rembat plak bubur yg aku ambik tu. Aku rasa la sesudu dua pastu simpan biar dia sejuk dulu...

Soalan Yang Selalu Ditanya

♠ Dihantar oleh Abdul Hafiz dalam
* Anda berada di stesen bas dan rakan anda ternampak sambil bertanya:
"Tunggu bas ke?"
Anda harus menjawab: "Taklah aku tengah tunggu
helikopter, lambat plak ari nie ye"

* Anda hendak pergi ke bilik mandi untuk mandi dan rakan sebilik anda bertanya:
"Ko nak mandi ke?"
Jawab : "Taklah aku nak pi main lelayang
kejap, ko nak join?"

* Anda sedang menulis surat dan rakan anda menegur:
"Aik? tulis surat nampak?"
Jawab : "Oh ye ke? aku tak prasan ah...tangan
aku bergerak sendiri"

Learning English??

♠ Dihantar oleh Abdul Hafiz dalam
Miss Ann seorang cikgu perempuan yang mengajar Bahasa Inggeris untuk tahun
1. Dia bagi assignment kat murid-murid suruh cari 3 ayat Inggeris dan kemukakan
pada hari Isnin nanti.

Ketika dalam perjalan pulang, Amin salah seorang anak murid cikgu itu
ternampak sepasang suami isteri keluar dari kereta dan sedang menjerit pada
satu sama lain. Dia terdengar lelaki tu menjerit "Shut up you !!". Apabila
sampai di rumah dia bertanya kepada bapanya, "shut up you" tu Bahasa Inggeris
ke? Bapa dia jawab, iye. Dapat dah satu perkataan, kata Amin di dalam hati.

Lepas mandi dan makan, dia tengok tv cerita Superman. Masa superman
nak terbang dia kata "Superman !!!" dia tanya bapa dia lagi, Superman tu
Bahasa Inggeris dan bapa dia kata yes. Dua perkataan dah, kata budak itu.

Lepas tengok tv, dia ke perpustakaan, dia ternampak ada seorang lelaki
dan seorang perempuan sedang bertengkar berebut buku. Perempuan itu kata
"Ladies first" balik rumah dia tanya lagi dan bapa dia kata itu pun Bahasa
Inggeris. Ah, lega nya kata budak itu.


Hari Isnin dia ke sekolah, cikgu tanya dia tentang perkataan baru.


Pantun Empat Kerat Terbaik!!

♠ Dihantar oleh Abdul Hafiz dalam
Buah cempedak di luar pagar
Ambil galah tolong jolokkan
Kenapa kau nak jolok pakai galah
Sebab cempedak tu dah jatuh kat luar pagar .

Kalau ada sumur di ladang
Bolehlah hamba menumpang mandi
Patutlah bau badan kau busuk semacam
Bilik air ada, buat apa kau mandi kat ladang..

Pisang emas dibawa berlayar
Masak sebiji di atas peti
Kat pasaraya tak ada hutang hutang
Kalau nak, bayar, Cash On Delivery

Kalau ada jarum yangpatah
Jangan di simpan di dalam peti
Kesian betul dengan kau ni
Jarum patah pun kau simpan dalam peti.

Dua tiga kucing berlari
Mana nak sama si kucing belang
Kalau kau berani kejarlah kucing tu
Mesti kau kena cakar sampai berbelang-belang gak..


Hack and Crack Internet Download Manager

♠ Dihantar oleh Abdul Hafiz dalam
Hack and crack IDM manually:

Step 1: Download the IDM trial or If you already have IDM installed Update it by going to Help---}} then to check for Updates.

Step2:Now Go to START => Then go to RUN and type the following text and click enter:
     
                  notepad %windir%\system32\drivers\etc\hosts

Step3: Now right click on hosts file and go to its properties, then go to security tab and then select your admin account, just below u will see an edit button (in front of change permissions), Now give the user full control and write and read rights and then click on apply and then click on Ok, now u will be able to edit the hosts file and save changes in it.

For Windows 7 Users:
For Windows 7 users, due to security reasons you will not be able to save hosts file.so follow this steps :
First of all go to C:/ drive then go to Windows Folder and then go to System32 folder and then go to Drivers folder and then go to Etc Folder, in the Etc folder you will see the hosts file.


Now right click on hosts file and go to its properties then go to Security tab select Users under Group or user names and click on edit button,Permission For Host Window will get open, in that window select Users account and grant permission in bellow section which is "Permission for SYSTEM" by clicking all checkbox under "Allow" Name and press Ok.Dnt click on any Deny check box.

Note: Close All Antivirus because it can block when you do this step. If  you have login through admin then skip this step .Its just for granting permission for editing file.

Oi!! Lelaki Buaya Darat!!!

♠ Dihantar oleh Abdul Hafiz dalam
Lelaki Buaya Darat (Playboy) semakin hangat dikaitkan pada zaman sekarang. Maklumlah, terlalu ramai sangat budak-budak lelaki yang dilahirkan handsome. Tapi tak apa lh. Dh ketentuan Illahi. Namun mengapa lelaki perlu menjadikan kekacakan mereka ini kearah yang salah.  Adakah mereka merasakan mereka ini dah cukup kacak lalu nak mempermainkan perasaan perempuan. Sedarlah wahai lelaki, perempuan bukan nya macam baby diapers. Lepas pakai buang camtu sahaja. Ketahuilah ciri-ciri lelaki yang keras daripada buaya ni (playboy).

Ciri-ciri mereka ini ialah:
-Spesis jenis ini mudah terpikat dengan kecantikan seorang wanita, walaupun sudah mempunyai kekasih tapi tetap juga ingin mendapatkan cinta dari wanita lain. Jadi pada 'u all' yang cun-melecun tu baiklah berhati-hati. Wanita cantiklah sasaran utama mereka. tapi sekarang, mereka ini main sergah saja. baik cantik ataupun kurang cantik.
-Ada pelbagai akaun sosial seperti Facebook, MySpace, Friendster, Tagged dan macam-macam lagi, dan kebanyakkan kawannya adalah perempuan, seksi dan cantik lak tu.
-Jika mereka mempunyai kekasih pasti pada mulanya amat menyayangi kekasih mereka, tapi andai pada suatu saat mereka mula terpikat dengan wanita lain sedikit demi sedikit mereka akan menghindari diri dari kekasih mereka. Kalau terperasan akan perubahan sikap boyfriend 'u all' dah sah dia ada awek lain.
-Bijak ambil hati perempuan, walaupun baru 30 saat dikenalinya.